Dinie Zweverink heeft speciaal voor de Bachweken een 23-koppig accordeonorkest geformeerd (er missen er nog 5 op de foto). De spelers komen uit de gemeente Lochem maar bijvoorbeeld ook uit Neede en Borne. En oud-studenten komen terug uit Wageningen en Delft om tijdens de Bachweken te spelen in dit gelegenheidsheidsorkest. Dinie is op zoek gegaan in het archief van Accordeonvereniging Concordia en Rob Zweverink. Deze geboren Lochemer heeft een aantal stukken van Bach gearrangeerd voor Accordeonorkest. Eén van de werken die worden gespeeld is Bist du bei mir. Voor Dinie heel speciaal en gearrangeerd door haar vader.

Datum: zondag 3 april
Locatie: Remonstrantsekerk, Emmastraat in Lochem
Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 10,00
Helaas een maximum van 65 bezoekers i.v.m. voorschriften!
Kaartverkoop: online via bachwekenlochem.nl. Daarnaast zijn kaartjes verkrijgbaar bij boekhandel Lovink en de VVV Lochem, beiden aan de Markt in Lochem. Voor de verkoop van de kaartjes worden servicekosten gerekend.
Kaarten ook verkrijgbaar voor aanvang van de uitvoering aan de kerk. Maar inmiddels al nagenoeg uitverkocht!

Organisatie: Stichting Bachweken Lochem

KAARTEN KOPEN

Dinie Zweverink

Dinie organiseert regelmatig evenementen waarbij de balginstrumenten centraal staan. Het mooie van deze instrumenten is dat je in je eentje een orkest kunt vormen. De veelzijdigheid en de meest uiteenlopende stijlen komen dan aan bod.
Tijdens de Bachweken in 2019 trad Dinie voor het eerst op met een project orkest met muziek van Bach. Het was een groot succes.