James Oesi samen in een prachtig drieluik met Johannette Zomer & Siebe Henstra en kunsthistorica Frederike Upmeijer! Een feestelijk, avondvullend topprogramma van muziek en beeldende kunst in een ambiance met allure, museum MORE. De wethouder van Cultuur Henk van Zeijts van de gemeente Lochem zal de Bachweken officieel openen.

TICKET BESTELLEN

Kaarten ook te koop bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumkaart dan kunt u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

Programma

19.30 uur Officiële opening Bachweken Lochem door wethouder van Cultuur Henk van Zeijts voor alle aanwezigen.

19.45 – 20.15 uur. Het drieluik vindt plaats op 3 plaatsen in het museum. De aanwezigen splitsen zich in drie groepen. U gaat met uw groep naar een eerste deel van het drieluik:

  • Concert sopraan Johannette Zomer & Siebe Henstra – klavecimbel in trouwzaal Museum MORE met o.a. werken uit het Notenbüchlein van Anna Magdalena Bach. Opera Nederland: “Bij Johannette Zomer is emotie en esthetiek gegarandeerd.”
  • Kunsthistorica Frederike Upmeijer gaat met u dwars kijken in de actuele expositie Dwars Kijken op de begane grond. Deze expositie is samengesteld door gastconservator Feico Hoekstra: modern realisme verbonden met toonaangevende hedendaagse kunst. Frederike: “De vaste collectie van kunst uit de 20e eeuw gemixt met hedendaagse kunst, dat is spannend!”
  • Concert contrabassist James Oesi tussen de kunst van de Broers Barraud ‘in de galerie van Max Moos’ (zaal 6). Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4: “Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.”

20.15 -20.30 uur pauze

20.30 – 21.00, tweede deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor volgend concert of de lezing

21.00 – 21.30 pauze met drankje en hapje

21.30 – 22.00, derde deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor het tweede concert of de lezing.

22.00 – 22.30 uur, afsluiting met drankje

Locatie: Museum MORE
Adres: Hoofdstraat 28 in Gorssel

Toegangsprijs: € 37,50
Inclusief koffie/thee, 2 drankjes en hapje

TICKET BESTELLEN

Kaarten ook te koop bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumkaart dan kunt u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

Enkele uitspraken over James Oesi

“Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.” Gary Karr, wereldberoemd solo contrabassist.

“Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.” Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4.

“Ik zag een jonge muzikant met een ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste ondersteuning, aan de muziekwereld niet alleen als uitvoerend artiest maar ook als creatieve kracht een bijdrage te leveren.” Geoffrey Simon, veelgeprezen dirigent en muziekproducer, oprichter van Cala Records.


Meer info
over James Oesi op zijn Youtube kanaal https://www.youtube.com/user/jamesoesi