Wij zijn heel blij dat Vincent van Amsterdam tijdens de Bachweken Lochem zijn Goldbergvariaties van Bach ten gehore wil brengen. Ze zijn alom zeer hoog gewaardeerd in de landelijke pers en inmiddels is Vincent dan ook een veelgevraagd musicus. Drie keer is scheepsrecht. Vincent zou in 2020 en 2021 al naar Lochem komen. We weten allemaal waarom dat niet doorging. Het ziet ernaar uit dat het dit jaar gaat lukken. Wij kunnen u deze uitvoering zeer aanbevelen.

KAARTEN BESTELLEN

Programma

De Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach. Vincent bracht als eerste Nederlandse accordeonist in 2019 een cd uit met de gehele Goldberg Variaties van J.S. Bach. De Volkskrant schreef erover: ‘Van de toccata’s en meerstemmige canons die deel uitmaken van de variatie-cyclus, zullen zijn vingers geregeld in de knoop zijn geraakt. Maar wat charmant is deze uitvoering. Gemoedelijk klinkt het; dat komt door de hese stroefheid van het instrument in combinatie met het tempo dat over het algemeen wat lager ligt dan bij de meeste pianisten en klavecinisten.’

In Trouw zei hij: “‘Ik hoop dit mijn hele leven te kunnen blijven spelen.” Wij verheugen ons erop!

Een voorproefje!

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Gudulakerk
Adres: Markt 1, Lochem
Entree: € 22,00 inclusief drankje na afloop

KAARTEN BESTELLEN

Kaartverkoop: online via bachwekenlochem.nl. Daarnaast zijn kaartjes verkrijgbaar bij boekhandel Lovink aan de Markt in Lochem. Voor de verkoop van de kaartjes worden servicekosten gerekend. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar voor aanvang aan de zaal.

Organisatie: Bachweken Lochem


Biografie Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en het Nederlands Conservatorium Concours (2014). In 2014 heeft Vincent zijn Master of Music studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg.

Vincent is zijn accordeonstudie begonnen bij zijn vader, accordeonist en docent Evert van Amsterdam, en heeft in de loop der jaren van vele vooraanstaande accordeonisten les gehad. Tijdens zijn Bachelorstudie kreeg hij les van Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. In zijn Masteropleiding volgde Vincent tevens lessen aan de Hochschule fur Musik in Würzburg bij Prof. S. Hussong (D), daarnaast ging hij op uitwisseling naar Moskou en kreeg hij hoofdvaklessen bij Prof. W. Semionow aan het Gnessin Academy of Music.

Vincents repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent contact gezocht met diverse Nederlandse componisten, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de uitvoering van verschillende wereldpremières voor accordeon, met werken van o.a. A. Strootman, B. van Beurden, W. Boogman en M. Shalygin.

Inmiddels heeft Vincent vier CD’s uitgebracht. De cd’s ‘’A Flight Beyond the Time’’ (2012) en ‘’Chanson Russe’’ (2016) zijn gespeeld met het Van Amsterdam duo. Als solist heeft Vincent in 2014 de cd ‘’Classical Accordion’’ gepresenteerd en zijn tweede solo cd is gebaseerd op zijn Dutch Classical Talent programma ‘’Red, Dark and Blue’’ (2017). In september 2019 heeft Vincent op het label Odradek als eerste Nederlandse accordeonist een cd uitgebracht met de gehele Goldberg Variaties van J.S. Bach.

Naast optredens als solist treedt Vincent ook op met het Van Amsterdam Duo. Met dit duo heeft Vincent al ruim 10 jaar concertervaring en ze hebben meerdere prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen zoals de Coupe Mondiale in Kroatië (2010) en Wettbewerb in Klingenthal (2012).

Vincent heeft vele concerten gegeven op diverse podia in het binnenland waaronder op de UITmarkt, IKFU, Grachtenfestival, Sail Amsterdam, NJO muziekzomer. Ook In het buitenland heeft Vincent zich veelvuldig gepresenteerd , zo had hij een uitgebreide solo tournee door Italië, speelde hij in Parijs en Athene en had hij met het Van Amsterdam Duo een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China. Daarnaast heeft Vincent gesoleerd met enkele orkesten, waaronder het Nederlands Kamerorkest in 2019 met een wereldpremière van W. Jeths.

Voor meer informatie zie: www.vincentvanamsterdam.nl