Na een zeer succesvolle avond in 2019, zullen de Bachweken Lochem opnieuw van start gaan in museum MORE in Gorssel. Een feestelijk, avondvullend topprogramma van muziek en beeldende kunst in een ambiance met allure. Ook Henk van Zeijts, onze wethouder van Cultuur, zal wederom aanwezig zijn om de opening te verrichten. Niet alleen vanwege zijn functie, maar vooral ook vanwege zijn enthousiasme voor de Bachweken. We hopen weer op prachtige Bachweken in onze gemeente Lochem!

KAARTEN BESTELLEN

Programma

19.30 uur Officiële opening Bachweken Lochem door wethouder van Cultuur Henk van Zeijts voor alle aanwezigen.

19.45 – 20.15 uur. Het drieluik vindt plaats op 3 plaatsen in het museum. De aanwezigen splitsen zich in drie groepen. U gaat met uw groep naar een eerste deel van het drieluik:

  • Concert Vincent van Amsterdam, accordeonist. Met zijn zeer gewaardeerde Goldberg variaties van Bach. Recent vier sterren in de Volkskrant! Zie ook filmpje op deze pagina.
  • Kunsthistoricus Jaap Nijstad over ‘luisteren naar kunst’.
  • Concert cellist Jeroen den Herder. Wereldklasse uit Zutphen.

20.15 -20.30 uur pauze

20.30 – 21.00, tweede deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor volgend concert of de lezing

21.00 – 21.30 pauze met drankje

21.30 – 22.00, derde deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor het tweede concert of de lezing.

22.00 – 22.30 uur, afsluiting met drankje

Een voorproefje van de Goldberg Variaties van Bach, die Vincent ook zal spelen ‘tussen de kunst’ in museum MORE !

Locatie: Museum MORE
Adres: Hoofdstraat 28 in Gorssel

Toegang: € 37,50 incl. koffie/thee en 2 drankjes en inclusief € 3,- tentoonstellingstoeslag.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumjaarkaart dan moet u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

Kaarten online te koop vanaf 1 december 2019. Kaarten ook te koop vanaf 1 februari 2020 bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.

KAARTEN BESTELLEN

Biografie Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en het Nederlands Conservatorium Concours (2014). In 2014 heeft Vincent zijn Master of Music studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg.

Vincent is zijn accordeonstudie begonnen bij zijn vader, accordeonist en docent Evert van Amsterdam, en heeft in de loop der jaren van vele vooraanstaande accordeonisten les gehad. Tijdens zijn Bachelorstudie kreeg hij les van Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. In zijn Masteropleiding volgde Vincent tevens lessen aan de Hochschule fur Musik in Würzburg bij Prof. S. Hussong (D), daarnaast ging hij op uitwisseling naar Moskou en kreeg hij hoofdvaklessen bij Prof. W. Semionow aan het Gnessin Academy of Music.

Vincents repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent contact gezocht met diverse Nederlandse componisten, dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de uitvoering van verschillende wereldpremières voor accordeon, met werken van o.a. A. Strootman, B. van Beurden, W. Boogman en M. Shalygin.

Inmiddels heeft Vincent vier CD’s uitgebracht. De cd’s ‘’A Flight Beyond the Time’’ (2012) en ‘’Chanson Russe’’ (2016) zijn gespeeld met het Van Amsterdam duo. Als solist heeft Vincent in 2014 de cd ‘’Classical Accordion’’ gepresenteerd en zijn tweede solo cd is gebaseerd op zijn Dutch Classical Talent programma ‘’Red, Dark and Blue’’ (2017). In september 2019 heeft Vincent op het label Odradek als eerste Nederlandse accordeonist een cd uitgebracht met de gehele Goldberg Variaties van J.S. Bach.

Naast optredens als solist treedt Vincent ook op met het Van Amsterdam Duo. Met dit duo heeft Vincent al ruim 10 jaar concertervaring en ze hebben meerdere prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen zoals de Coupe Mondiale in Kroatië (2010) en Wettbewerb in Klingenthal (2012).

Vincent heeft vele concerten gegeven op diverse podia in het binnenland waaronder op de UITmarkt, IKFU, Grachtenfestival, Sail Amsterdam, NJO muziekzomer. Ook In het buitenland heeft Vincent zich veelvuldig gepresenteerd , zo had hij een uitgebreide solo tournee door Italië, speelde hij in Parijs en Athene en had hij met het Van Amsterdam Duo een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China. Daarnaast heeft Vincent gesoleerd met enkele orkesten, waaronder het Nederlands Kamerorkest in 2019 met een wereldpremière van W. Jeths.

Voor meer informatie zie: www.vincentvanamsterdam.nl