Kunsthistorica Frederike Upmeijer samen in een prachtig drieluik met Johannette Zomer & Siebe Henstra en bassist James Oesi! Een feestelijk, avondvullend topprogramma van muziek en beeldende kunst in een ambiance met allure, museum MORE. De wethouder van Cultuur Henk van Zeijts zal de Bachweken officieel openen.

TICKET BESTELLEN

Kaarten ook te koop bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumkaart dan kunt u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

Programma

19.30 uur Officiële opening Bachweken Lochem door wethouder van Cultuur Henk van Zeijts voor alle aanwezigen.

19.45 – 20.15 uur. Het drieluik vindt plaats op 3 plaatsen in het museum. De aanwezigen splitsen zich in drie groepen. U gaat met uw groep naar een eerste deel van het drieluik:

  • Concert sopraan Johannette Zomer & Siebe Henstra – klavecimbel in trouwzaal Museum MORE met o.a. werken uit het Notenbüchlein van Anna Magdalena Bach. Opera Nederland: “Bij Johannette Zomer is emotie en esthetiek gegarandeerd.”
  • Kunsthistorica Frederike Upmeijer gaat met u dwars kijken in de actuele expositie Dwars Kijken op de begane grond. Deze expositie is samengesteld door gastconservator Feico Hoekstra: modern realisme verbonden met toonaangevende hedendaagse kunst. Frederike: “De vaste collectie van kunst uit de 20e eeuw gemixt met hedendaagse kunst, dat is spannend!”
  • Concert contrabassist James Oesi tussen de kunst van de Broers Barraud ‘in de galerie van Max Moos’ (zaal 6). Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4: “Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.”

20.15 -20.30 uur pauze

20.30 – 21.00, tweede deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor volgend concert of de lezing

21.00 – 21.30 pauze met drankje en hapje

21.30 – 22.00, derde deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor het tweede concert of de lezing.

22.00 – 22.30 uur, afsluiting met drankje

Locatie: Museum MORE
Hoofdstraat 28 in Gorssel

Toegangsprijs: € 37,50
Inclusief koffie/thee, 2 drankjes en hapje

TICKET BESTELLEN

Kaarten ook te koop bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumkaart dan kunt u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

Frederike Upmeijer

“The greatest thing a human soul ever does in this world is to see something and tell what it saw in a plain way” John Ruskin, Modern Painters, 1843

Dat is wat Frederike doet vanaf 1990. Vertellen over kunst want dat vindt zij ook het mooiste wat er is. Zij is een veelgevraagd kunsthistorica vanwege haar deskundigheid en enthousiasmerende vertelkunst, o.a. voor NRC, de Vrije Akademie en Voyage Culture.

Drs. Frederike Upmeijer studeerde kunstgeschiedenis van de Universiteit van Groningen. Sinds haar afstuderen is ze freelance werkzaam en geeft zij lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zij geeft les voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs en leidt graag ter plekke rond in diverse musea. Daarnaast begeleidt ze al jaren kunstreizen en Academies . Voor NRC Handelsblad begon ze in Oxford en werkte zij daarna o.a. mee aan academies in Napels, Griekenland, München, Toscane en Bologna en bijvoorbeeld een Academie over Palladio in de Veneto. Ze begeleidde tevens meerdere bootreizen, op de Zwarte Zee, de Oostzee en natuurlijk in het Middellandse Zeegebied. Haar kennis van de kunstgeschiedenis van de westerse wereld strekt zich uit van Scandinavië tot Italië, maar brengt haar ook over de oceaan in de musea van de VS.

Meer over Frederike op frederikeupmeijer.nl