Kunsthistoricus Jaap Nijstad samen in een prachtig drieluik met Vincent van Amsterdam, accordeonist en Jeroen den Herder, cellist! Een feestelijk, avondvullend topprogramma van muziek en beeldende kunst in een ambiance met allure, museum MORE. De wethouder van Cultuur Henk van Zeijts – en Bach-liefhebber – zal de Bachweken officieel openen.

Jaap Nijstad is een bevlogen verteller

Jaap Nijstad (Lochem 1955) groeide op in een familie van antiquairs en studeerde zelf kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was enkele jaren werkzaam als research-consultant voor veilinghuis Christie’s in Londen en was collectiebeheerder in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Hij was 25 jaar als docent verbonden aan de Wackers Academie en een vergelijkbare periode actief als gastcurator voor het beeldhouwerscollectief ABK.

Nijstad publiceert met enige regelmaat over een heel divers scala aan kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. Samen met zijn vrouw Jopie geeft hij via het bedrijf Nijstad & Beumkes vorm en inhoud aan tal van activiteiten die vrijwel altijd iets met beeldende kunst te maken hebben.

Programma

19.30 uur Officiële opening Bachweken Lochem door wethouder van Cultuur Henk van Zeijts voor alle aanwezigen.

19.45 – 20.15 uur. Het drieluik vindt plaats op 3 plaatsen in het museum. De aanwezigen splitsen zich in drie groepen. U gaat met uw groep naar een eerste deel van het drieluik:

  • Concert Vincent van Amsterdam, accordeonist. Mer informatie volgt. Recent vier sterren in de Volkskrant!
  • Kunsthistoricus Jaap Nijstad
  • Concert cellist Jeroen den Herder. Meer informatie volgt.

20.15 -20.30 uur pauze

20.30 – 21.00, tweede deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor volgend concert of de lezing

21.00 – 21.30 pauze met drankje en hapje

21.30 – 22.00, derde deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor het tweede concert of de lezing.

22.00 – 22.30 uur, afsluiting met drankje

Locatie: Museum MORE
Hoofdstraat 28 in Gorssel

Toegangsprijs: € 37,50
Inclusief koffie/thee, 2 drankjes en hapje en inclusief € 3,- tentoonstellingstoeslag.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumkaart dan kunt u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

Kaarten online te koop vanaf 1 december 2019. Kaarten ook te koop vanaf 1 februari 2020 bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.