Bachweken Lochem van 9 maart - 29 maart 2024

In een bijzonder programma brengt zangeres Dasha Beets drie grote culturen bij elkaar: Europese klassieke muziek, eeuwenoude poëzie en Amerikaanse jazz en blues. Prachtige gedichten van grote geesten zijn door Dasha naar het Engels vertaald en bieden ons een kijkje in de verhalen van lang geleden.
De nieuwe teksten die zijn ontstaan combineert Dasha met eigentijdse versies van stukken van Johann Sebastian Bach, die in deze vorm nooit zijn uitgevoerd.
Het is een betoverend programma met zang en poëzie, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes: Een spraakmakende voorstelling vol juweeltjes.

KAARTEN BESTELLEN

Datum: Zaterdag 16 maart
Aanvang: 20.00 – 22.00 uur met pauze.
Locatie: Hof van Gelre
Kaartje: € 22,50. Ook kaarten aan de zaal!

Organisatie: Stichting Bachweken Lochem & Hof van Gelre

KAARTEN BESTELLEN

GEZELLIG AVONDJE UIT? Diner voor het concert?
Neem contact op met Hof van Gelre: info@hofvangelre.nl of 0573-253351.

Over Dascha Beets

Dasha Beets, geboren in 1986 in Loegansk in Oekraïne uit muzikale ouders, begon op zevenjarige leeftijd met piano spelen. Ze studeerde in 2007 af aan het conservatorium in Moskou in jazz zang, waarna zij een vervolgstudie startte aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Nadat zij in 2013 afgestudeerd was trad zij op met Rita Reys, Sheila Jordan, Mike le Donne, Ack van Rooyen, Martijn van Iterson, Peter Beets, de legendarische Ruud Jacobs en Joe Cohn.

Over Peter Beets

Beets (Den Haag, 12 juni 1971) verhuisde snel na zijn geboorte naar Groenlo, waar hij opgroeide in een muzikaal gezin. Na zijn middelbare school studeerde Beets vanaf 1989 aan het conservatorium in Den Haag, een studie die hij combineerde met een rechtenstudie.

Peter Beets begint als een van de drie Beets Brothers, maar maakt snel naam als pianosolist. Hij wordt bewonderd om zijn virtuoze, razendsnelle spel, dat herinneringen oproept aan zijn idool Oscar Peterson. Hij ontwikkelt zich tot een veelgevraagd begeleider van zangeressen (Rita Reys, Dee Daniels, Deborah Brown) en instrumentalisten (Curtis Fuller, Joe Cohn). Sinds 1998 is hij de vaste pianist van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, dat een aantal composities van hem op het repertoire zet en een CD met zijn composities opneemt. Nadat de broers Alexander (saxofoon), Marius (bas) en Peter Beets elk hun eigen weg zijn gegaan, formeert de pianist zijn Nederlandse trio en speelt hij met uiteenlopende formaties in vele Europese landen. Bovendien reist hij vanaf 2001 geregeld naar New York om met Amerikaanse musici zoals de bassisten Larry Grenadier en Reginald Veal, drummer Herlin Riley en gitarist Joe Cohn in jazzclubs op te treden en CD’s op te nemen.
Meer lezen op Jazzhelden.nl