Na een zeer succesvolle avond in 2019, zullen de Bachweken Lochem opnieuw van start gaan in museum MORE in Gorssel. Een feestelijk, avondvullend topprogramma van muziek en beeldende kunst in een ambiance met allure. Ook Henk van Zeijts, onze wethouder van Cultuur, zal wederom aanwezig zijn om de opening verrichten. Niet vanwege zijn functie, maar vanwege zijn enthousiasme voor de Bachweken. We hopen weer op prachtige Bachweken in onze gemeente Lochem!

Biografie Jeroen den Herder

Jeroen den Herder (Zutphen, 1971) is een Nederlands cellist. Hij is als hoofdvakdocent cello verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam.

Den Herder studeerde cum laude af bij Maria Hol, Dmitri Ferschtman en Christopher Bunting. In 1992 won hij het Nationale Postbank Sweelinck Concours en werd in datzelfde jaar onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen met violiste Janine Jansen en Folke Nauta vormde hij het Rembrandt Trio. Tien jaar lang was hij aanvoerder van het Cello Octet Conjunto Ibérico.

Momenteel vormt hij samen met zijn oud-medestudenten Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick en Gijs Kramers het Ruysdael Kwartet.

Den Herder is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival Zutphen. Tot zijn studenten behoort onder anderen zijn jongere zus Maartje-Maria den Herder.

Programma

19.30 uur Officiële opening Bachweken Lochem door wethouder van Cultuur Henk van Zeijts voor alle aanwezigen.

19.45 – 20.15 uur. Het drieluik vindt plaats op 3 plaatsen in het museum. De aanwezigen splitsen zich in drie groepen. U gaat met uw groep naar een eerste deel van het drieluik:

  • Concert Vincent van Amsterdam, accordeonist. Meer informatie volgt. Recent vier sterren in de Volkskrant!
  • Kunsthistoricus Jaap Nijstad
  • Concert cellist Jeroen den Herder. Meer informatie volgt.

20.15 -20.30 uur pauze

20.30 – 21.00, tweede deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor volgend concert of de lezing

21.00 – 21.30 pauze met drankje

21.30 – 22.00, derde deel van drieluik. U wisselt van ruimte voor het tweede concert of de lezing.

22.00 – 22.30 uur, afsluiting met drankje

Locatie: Museum MORE
Adres: Hoofdstraat 28 in Gorssel
,
Toegang: € 37,50 incl. koffie/thee en 2 drankjes, en inclusief € 3,- tentoonstellingstoeslag.

Belangrijk: De toegangsprijs voor het museum is NIET inbegrepen. Neemt u daarvoor a.u.b. uw museumjaarkaart mee. Heeft u geen museumjaarkaart dan moet u separaat een kaartje kopen voor € 15,50.

KAARTJE BESTELLEN

Kaarten ook te koop vanaf 1 februari 2020 bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.