Blokfluitensemble Praetorius uit Leiden staat vanaf 1996 onder leiding van Norbert; blokfluitensemble Arabesk Zutphen richtte Norbert op in 2018. Tijdens de Bachweken Lochem spelen zij samen werken van Bach, uiteraard onder zijn leiding!

Het programma:

  • BWV 227 Jesu meine Freude
  • BWV 225 Singet dem Herrn ein neues Lied
  • Drie fuga’s uit de Kunst der Fuge, waaronder de onvoltooide, laatste fuga die door Kees van Houten compleet is gemaakt.
KAARTEN KOPEN

Datum: zaterdag 2 april
Locatie: Remonstrantse Kerk, Emmastraat, Lochem
Aanvang: 15.00 uur
Einde: 16.30 uur
HELAAS UITVERKOCHT!
Helaas een maximum van 55 bezoekers i.v.m. voorschriften!
Kaartverkoop: online via bachwekenlochem.nl. Daarnaast zijn kaartjes verkrijgbaar bij boekhandel Lovink en de VVV Lochem, beiden aan de Markt in Lochem. Voor de verkoop van de kaartjes worden servicekosten gerekend. Ook verkrijgbaar aan zaal.

Organisatie: Stichting Bachweken Lochem

Biografie Norbert Kunst

Norbert Kunst

Dirigent Norbert Kunst (1958) studeerde blokfluit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium en was enkele jaren actief als blokfluitbouwer.

Na zijn specialisatie historische fagotten speelde hij in vele Europese barokorkesten waaronder les Arts Florissants (Parijs), Musica Antiqua Köln, Concerto Köln en Trio Passagio. En al sinds 1979 is hij actief als bassist in het salonorkest Mélange en Jazzcombo Zwilli.

Sinds 1996 leidt hij het door zijn vader Piet Kunst opgerichte blokfluitensemble Praetorius in Leiden. Ook is hij artistiek leider van ‘Capella del Arte’, een ensemble in wisselende samenstelling voor renaissance muziek.

Norbert is betrokken bij diverse muzikale activiteiten in zijn woonplaats Lochem en actief als blokfluitdocent bij het Muzecollectief Zutphen, Lochem, Gorssel.

In januari 2018 heeft hij blokfluitensemble Arabesk opgericht.