Bachweken Lochem van 9 maart - 29 maart 2024

Norbert Kunst en zijn energieke en dynamische ensembles zullen weer te horen zijn tijdens de Bachweken. Deze keer in de kerk in Gorssel. Ze zullen werken spelen van J.S Bach, J.C. Bach, Tallis, White en Drese.

Praetorius uit Leiden

Het programma duurt ca. 75 minuten. De volgorde is nog niet vastgesteld.

PROGRAMMA

Arabesk en Praetorius: Drie delen uit de Johannes Passion van J.S. Bach:

Arabesk en Praetorius: Motet Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf, J.S. Bach

Praetorius: Suite in G mineur, BWV 1070, J.S. Bach

Arabesk: Lamentations, Thomas Tallis

Praetorius: Lamentations, Robert White

Praetorius: Fürchte dich nicht, Johann Christoff Bach

Praetorius: Sei getreu bis in der Tod, Johann Christoff Bach

Arabesk: Nun ist alles überwunden, Adam Drese

KAARTEN KOPEN

Locatie: Kerk PG Gorssel-Epse
Adres: Hoofdstraat 27, Gorssel
Aanvang: 16.00 uur
Entree: € 15,00. Ook kaarten te koop aan de zaal.

Organisatie: Blokfluitensemble Arabesk

Over de ensembles

Blokfluitensemble Arabesk (www.ensemblearabesk.nl) uit Zutphen is in 2018 opgericht door Norbert Kunst in en telt 13 enthousiaste amateurmusici.

Blokfluitensemble Praetorius (www.praetorius.nl) uit Leiden is in 1963 opgericht door Piet Kunst (de vader van Norbert) en bestaat uit 22 gevorderde amateurmusici. Norbert heeft sinds 1996 de muzikale leiding.

De musici van beide ensembles bespelen elk verschillende blokfluiten, van de allerkleinste sopranino tot de grote contrabas. Door de vele boventonen van de houten instrumenten resulteert dit in een verrassend rijke klank. De ensembles kunnen klinken als een orgel, maar ook als een swingende jazzband!

Arabesk en Praetorius spelen muziek uit alle tijdperken. Composities uit de twintigste eeuw en werken uit de Renaissance, Barok en Romantiek.

Tijdens dit concert zult u beide ensembles horen, zowel samen als afzonderlijk van elkaar. In enkele delen van de Johannes Passion en het motet ‘Der Geist hilft unser Swachheit auf’ van J.S.  Bach zullen Arabesk en Praetorius als koor en orkest of als twee koren optreden. Dubbel Bach dus.