Emmiko Groenemeijer op harp en Joeri Deckers op fagot, een duo wat is ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, toen twee vrienden erachter kwamen wat voor prachtige klankkleuren hun instrumenten samen voort konden brengen.

Locatie: museum STAAL
Adres: Dorpsstraat 39 in Almen

Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 20,00, inclusief museumbezoek en consumptie
Kaartverkoop vanaf 1 december 2019 online, bij boekhandel Lovink in stad Lochem en bij museum STAAL vanaf 1 februari 2020.

Organisatie: Stichting Bachweken Lochem

KAARTEN BESTELLEN

Emmiko Groenemeijer

Harpiste Emmiko Groenemeijer (1990) begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan de Muziekschool Kennemerland te Haarlem. Een aantal jaar later maakte zij de overstap naar harpdocente Mariska Pool. Onder haar begeleiding deed Emmiko succesvol toelating tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Daar studeerde zij Klassiek Harp bij Ernestine Stoop. In maart 2015 behaalde Emmiko haar bachelordiploma en sindsdien is zij zowel uitvoerend als docerend actief als harpiste. Emmiko volgde masterclasses bij onder anderen Erika Waardenburg, Lavinia Meijer, Isabelle Perrin, Edmar Castaneda, Pävi Severeide en Sandrine Chatron.

Binnen HarpSoon geniet Emmiko enorm van de prachtige klankkleuren die de combinatie van instrumenten teweegbrengt.

Joeri Deckers

Fagottist Joeri Deckers rondde in het voorjaar van 2015 zijn bachelor fagot af bij Johan Steinmann in Den Haag. Hij kreeg tijdens zijn opleiding regelmatig lessen van Dorian Cooke en Bram van Sambeek. Ook studeerde hij een half jaar aan het Royal College of Music in Londen, waar hij bij onder anderen Joost Bosdijk en Martin Gatt lessen volgde. Joeri speelt in verschillende orkesten, waaronder het Zeeuws Orkest.
Naast fagot heeft Joeri binnen de muziek een passie voor blaasorkesten en het dirigeren daarvan.
Het spelen in HarpSoon vindt Joeri een van de leukste dingen om te doen vanwege de verschillende manieren van spelen die hij hierdoor ontdekt.