Bob van der Ent is een van de meest vooraanstaande en veelzijdigste Nederlandse violisten. De pers schrijft over hem ‘een zeer begenadigd en virtuoos violist met een prachtige ruime en ronde toon”.

Bob van der Ent

Locatie: Landgoedhotel Woodbrooke
Adres: Woodbrookersweg 1 in Barchem

Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 15,00 inclusief 1 consumptie

Organisatie: Stichting Dag Lochem

KAARTEN KOPEN

Kaarten ook te koop in Boekhandel Lovink in Lochem.

Uitvoeringen in Woodbrooke

Sonata nr. 2 in a klein, BWV 100′
-Fuga
-Grave
-Andante
-Allegro

Partita nr. 3 in E groot, BWV 1006
-Preludio
-Loure
-Gavotte et Rondeau
-Menuet 1, Menuet 2
-Bourée
-Gigue

Bob van der Ent

Bob van der Ent was prijswinnaar op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, nadat hij op jeugdige leeftijd al 1e prijzen op de Iordens Viooldagen ( het nationaal concours voor jonge violisten ) en het Prinses Christina Concours had gewonnen. Op het befaamde Internationale Wieniawsky-Lipinsky Concours in Polen ontving hij een speciale prijs.    

Als een van de jongste leerlingen kwam hij op de speciale afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar bij Jan Repko en Vesko Eschkenazy (de concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest) en kreeg ook regelmatig les van Herman Krebbers en Davina van Wely.    

Bob van der Ent is een veelgevraagd kamermusicus op podia en festivals in Nederland en het buitenland en hij is regelmatig te horen op radio en tv.    

Hij is een actief pleitbezorger voor Nederlandse componisten uit het verleden en heden. In opdracht van de Andriessen / de Klerk Stichting heeft hij, samen met o.a. de pianist Henry Kelder, kamermuziekrepertoire van deze componisten geselecteerd, dat richting het jubileumjaar en – festival 2017 te Haarlem is uitgevoerd. Tevens traden Bob van der Ent en Henry Kelder in september 2017 op het Festival in Haarlem op.    

www.bobvanderent.nl