Een film van ballet op cello suites van Bach uitgevoerd door het Zürger Ballet. Choreografie Heinz Spoerli. Heel mooi in beeld gebracht. Lees verder over de inhoud van de film.

Film kijken in Jansscoop is anders. In een klein gezelschap met kopje koffie/thee vooraf, een pauzedrankje en een schaaltje hapjes. Echt even uit.

Lezing met proeverij en / of film!?

Voorafgaand aan de film houdt Karen Groeneveld een lezing met proeverij over eten in de tijd van Bach. Karen is schrijfster van het kookboek Aan tafel met Johann Sebastian Bach. Karen bereidt de hapjes zelf, want omdat met name het gebruik van kruiden heel anders is dan in onze tijd. Het is mogelijk om zowel aan de lezing deel te nemen en daarna de film te bezoeken. Maar je kunt ook voor een van beiden kiezen.

Bach horen, zien en proeven
Datum: 26 maart
Locatie: Jansstheater
Adres: Emmastraat in Lochem

Film : 16:00 uur
Entree: € 10,00

Reserveren, stuur een mail naar jansscoop@jansstheater.nl Of bel naar 0573-254774

Lezing en proeverij: 14.00 – 15.30 uur
Entree: € 20,00


Lezing, proeverij én film: € 25,00
Kaartverkoop: Opgeven via mail info@jansstheater.nl. (Het Jansstheater heeft slechts 30 plekken)

Organisatie: Jansstheater

Over het ballet, over de film

Hexagonen of zeshoeken, van waaruit cirkels, spiralen en uitwaaierende verbindingslijnen spruiten, vormen de basis voor het ruimtelijke parcours, zoals dat in veel werk van De Keersmaeker het geval is. De meetkundige verhoudingen staan aangegeven met krijt en kleurig plakband op de vloer en worden per suite nog eens herschikt. Ze genereren een fascinerend spel van complex variërende vorm en harmonie. Zonder werkelijk een idee te hebben van wat Bach of De Keersmaeker nu precies daarmee doen of bedoelen, blijven de aanwijzingen op de vloer een functionele verwijzing naar hoe de abstracte perfectie van de getallen (en hoe die gereflecteerd wordt in de materie) de menselijke maat te boven gaat.

Het is vooral de heldere intimiteit van het ensemble-werk van brilliante performers die in alle bescheidenheid op de grens van hun kunnen zitten, zonder enige dramatiek, maar zoals dat in het Duits heet vanuit Ahnung, vertrouwend op zichzelf, elkaar, en de voorzienigheid, met Bach aan hun zijde, die Mitten wir im Leben sind zo bijzonder maakt. Omdat het werk zo vanuit de danser, vanuit de instrumentalist gedacht is, kun je als toeschouwer eenvoudig over hun schouders mee kijken, luisteren, denken en voelen.