KAARTEN BESTELLEN

Coen Dijkstra (1994) begon op 9 jarige leeftijd met slagwerklessen bij Johan Faber en Peter Wijnbergen, op Parnas Centrum voor de Kunsten in Leeuwarden. Momenteel studeert hij voor zijn Master of Music Solist aan de Hochschule für Musik Detmold bij Peter Prommel. Eerder studeerde hij bij Tatiana Koleva, Joeke Hoekstra, Mihaly Kaszas en Luuk Nagtegaal.

Zo jong en al zoveel laten zien en horen …

Het seizoen 2019/2020 is hij 1e slagwerker en plaatsvervangend paukenist bij de Bielefelder Philharmoniker. Orkeststages liep hij bij het Noord Nederlands Orkest en het Sinfonieorchester Münster. Daarbij speelde hij als lid bij het NJO, Dutch Orchestra and Ensemble Academy, en remplaceerde bij orkesten als New World Symphony Orchestra (VS), MusicaAeterna, Radio Filharmonisch Orkest, Duisburger Philharmoniker, Noord Nederlands Orkest, Nordwestdeutsche Philharmonie, Landestheater Detmold, en Musica Assoluta Hannover.

Coen won verschillende prijzen op competities, waaronder 1e prijzen op het Prinses Christina Concours, de 1e prijs cum laude op het Majestic International Percussion Event, de Yamaha Music Foundation Percussion Scholarship. Ook was hij finalist in de Bamberg International Marimba Competition 2018.

Solo concerten deed hij met het Fries Kamerorkest, en het Nederlands StudentenKamerkoor in het Concertgebouw Amsterdam.
In september 2013 had Coen de unieke gelegenheid masterclasses te volgen van Keiko Abe. Abe is pionier van de moderne marimba, componiste en marimba virtuoso. Na deze ontmoeting nodigde ze hem uit bij haar te komen studeren aan Toho Gakuen School of Music in Tokyo, wat hij deed in de vorm van een uitwisseling.

Website van Coen Dijkstra: www.coendijkstra.net

Locatie: Synagoge Lochem
Adres: Westerwal 6 in Lochem

Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 10,00
Vanaf 15 februari 2020 ook bij boekhandel Lovink.

Organisatie: Synagoge Lochem en Stichting Dag Lochem

KAARTEN BESTELLEN

Stichting Dag Lochem
Syngoge Lochem