Een muzikaal kijkje in de huiskamer van de familie Bach anno 1722! Uitvoerenden zijn leerlingen en docenten van het Muzecollectief. Jong en oud gaan muziek maken alsof ze bij de familie Bach op bezoek zijn, maar dan verder wel helemaal in de stijl van nu.

De muziek uit het Notenbüchlein für Anna Magdalena is de rode draad in dit speelse Bachprogramma. De stukken worden niet alleen op het klavier gespeeld, Een aantal van deze stukjes zijn in de loop der eeuwen al bewerkt voor vele combinaties. Daar komen er na deze avond ongetwijfeld weer een paar bij, want in bijna elke combinatie is deze tijdloze muziek uit te voeren.

Naast de muziek uit het Notenbüchlein zijn er ook spelers die zich wagen aan een aria of triosonate. Precies zoals je je kunt voorstellen bij een gezellige muzikale avond bij de familie Bach.

Namens Muzehof en Muzecollectief is Jaap van Elst deze avond uw gastheer. Hij zal de leerlingen introduceren en hij zal het verhaal vertellen over hoe het dagelijks leven van Bach en zijn vrouw en kinderen er wellicht uitzag.

Mis het niet dus! Onze huiskamer is de knusse Remonstrantse kerk met zijn prachtige akoestiek. Koffie, thee en wat lekkers zitten bij de prijs in.

Locatie: Remonstrantse kerk
Adres: Emmastraat 10 in Lochem

Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 5,00 voor volwassenen en kinderen t/m 16 jaar gratis Inclusief koffie, thee en wat lekkers
Kaartverkoop: voor aanvang in de kerk 

Organisatie: Muzecollectief en Muzehof Centrum voor de Kunsten