We organiseren voor de derde keer de succesvolle zangworkshop Bach zingen. Dirigent Els Dijkerman laat u kennis maken met de hoogtepunten uit de Johannes en Matthäus Passion. Door met elkaar te zingen ervaart u Bach aan den lijve. Bovendien weet Els Dijkerman ontzettend veel over deze werken van Bach en het zingen in een koor. Henk Linker begeleidt de workshop op piano. De dag wordt afgesloten met een presentatieconcert. 

Online inschrijving sluit op 3 april 2019.

Wilt u toch nog graag deelnemen aan de zangworkshop? Neem dan contact met ons op, klik hier.

Locatie: Gudulakerk
Adres: Markt 1 in Lochem

10:00 uur inloop met koffie en thee
10:30 uur aanvang workshop
16:30 uur presentatieconcert (gratis voor belangstellenden)
17:00 uur einde

Deelname: € 32,50
Na inschrijving en betaling ontvangt u de muziekstukken.

Organisatie: Bachweken Lochem

Els Dijkerman

Els Dijkerman dirigeert diverse koren en ensembles, waaronder Capella Gudula en Ars Choralis in Lochem. In 2005 heeft zij de muziekvespers opgezet waarin deze koren historisch geïnformeerde uitvoeringen hebben van o.a. Evensongs, Gregoriaans, het Middeleeuwse Gudula-officie, Hildegard en Bachcantates. Ook startte zij de klassieke zomeravondconcerten in de St.-Gudulakerk in Lochem.

Els Dijkerman is ook organist van de Grote of St. Gudulakerk in Lochem. Hier bespeelt ze het Gilman-orgel uit 1752 en een Quellhorstorgel uit 1806. Als organist en dirigent heeft zij een concertpraktijk in Nederland en Europa. Als docent koordirectie werkt zij voor het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie in Utrecht en coacht zij dirigenten en koren die verder willen komen in professionaliteit.

Els Dijkerman studeerde af in de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle en in de Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waarna zij zich specialiseerde in het gregoriaans.